به گزارش نبض بورس، شرکت فولاد اهواز در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۶۶ در اداره ثبت تهران به ثبت رسید و سپس در تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۷۰ در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری اهواز هم به ثبت رسید و در تاریخ ۶ تیر ماه ۱۳۷۱ نام شرکت به صنایع فولاد اهواز سهامی خاص و سپس در تاریخ ۲ آذر ۱۳۷۴ به شرکت فولاد خوزستان سهامی خاص تغییر یافت و در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۵ به موجب مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده شرکت به سهامی عام تبدیل و در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۸۶ در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد که در حال حاضر جزو واحدهای تجاری فرعی شرکت گروه توسعه اقتصادی پایندگان می باشد.
فخوز و ۴ مرتبه زیان عملیاتی در ۱۰ سال اخیر
فولاد خوزستان در ۱۰ سال اخیر ۴ مرتبه به زیان عملیاتی رسیده است. اولین بار مربوط به سال ۹۴ و ۳ مرتبه دیگر در ۳ سال اخیر میباشد که نشان از شرایط سخت سودآوری برای این شرکت عظیم و بزرگ بازار سرمایه میباشد.
(اعداد جدول پایین به میلیون ریال میباشند)
شش ماهه سال گذشته سود عملیاتی شرکت ۵ همت بود، اما در سال جاری سود عملیاتی شرکت به ۲ همت رسیده است. این در حالی است که از ۲ همت حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای غیر عملیاتی میباشد. تولید بیلت شرکت نسبت به سال گذشته حدود ۱۰٪ کاهش، اسلب شرکت حدود ۳۰٪ کاهش و گندله حدود ۱۶٪ کاهش داشته است. تنها آهن اسفنجی شرکت ۲۶٪ افزایش داشته است.
از دلایل زیانده شدن شرکت میتوان اشاره به محدودیت شدید انرژی، هزینههای مالی شرکت، جانمایی نامناسب شرکت و افت قیمتهای جهانی اشاره کرد.
تامین مواد اولیه این شرکت از مرکز و شرق کشور میباشد که باعث افزایش شدید هزینههای این شرکت شده است. شرکت دچار سو مدیریت میباشد. یکی از موارد سو مدیریت شرکت این میباشد که در چند سال گذشته قدمی جدی برای کشف معادن سنگ آهن برنداشته اند و خیلی ضعیف عمل کرده اند.
گفتنی است که مدیریت این شرکت بر عهده امین ابراهیمی می باشد. او که در گذشته توانسته بود فولاد اکسین خوزستان از مرحله زیاندهی به مرحله سودآوری به رقم ۲۵۰۰ میلیارد تومان برساند، به نظر می رسد که در حال حاضر در عبور فخوز از این شرایط سخت ناموفق بوده است.
نبضبورس