برزو حقشناس، تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس مطرح کرد؛
به گزارش نبض بورس، برزو حقشناس، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در مورد شرایط این روزهای بورس و بازارهای موازی بیان کرد: درمورد وضعیت بازار سرمایه باید گفت که به دلیل افزایش ریسکهای سیستماتیک و ناآرامیهایی که در منطقه وجود دارند پول از سهام خارج میشود و به سمت بازارهای موازی مثل طلا و دلار میرود و این نشان میدهد بخشی از فشاری که روی بازار سرمایه است به خاطر ریسکهای سیستماتیک و بخش دیگر به این دلیل است که تقاضا به سمت طلا و دلار میرود؛ به طوریکه ابزارهای مبتنی بر طلا مثل صندوقهای طلا که در بازار وجود دارند مورد اقبال قرار گرفتهاند و با خروج پول از سهام به سمت این بازارها رفته است که این خارج شدن پول میتواند در راستای کوچ به سمت ابزارهای طلا یا خرید فیزیکی آنها باشد و طبیعی است.
چرا دولت از بازار سرمایه حمایت نمیکند؟
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: از آنجایی که ریسکهای سیستماتیک بالا هستند، نه تنها دولت توان حمایت و تزریق نقدینگی را ندارد بلکه قصد دارد که تأمین مالی انجام دهد و در چنین شرایطی، اوراق بفروشد. این در حالی است که دولت در این شرایط موظف است از بازار سرمایه حمایت کند. اما متأسفانه، از بورس پشتیبانی نمیکند و میخواهد تأمین مالی کند.
برزو حقشناس با تأکید بر تأثیر زیاد ریسکهای سیستماتیک بر شرایط بازار ادامه داد: ریسکهای سیستماتیک وضعیت بازار سرمایه را دچار مشکل کردهاند و به جز دلار نیمایی، هیچ یک از پارامترها به نفع بازار سرمایه نیست و صرفاً شاهد هستیم که نرخ دلار نیمایی نیز، به صورت افتان و خیزان در حال افزایش است و اگرچه باید به نحوی افزایش پیدا کند که جذابیت داشته باشد و صورتهای مالی شرکتهای صادراتمحور تا حدی بهبود پیدا کنند، ولی با افزایش آرام آرام نرخ دلار نیمایی و در مقابل، بالا رفتن به یکباره قیمت دلار آزاد، شاهد حفظ فاصله نرخ دلار آزاد و نیمایی هستیم.
این تحلیلگر بازار سرمایه تأکید کرد: بانک مرکزی از ابتدای امسال تاکنون، دلار نیمایی را ۶-۷ هزار تومان افزایش داده، ولی فقط در چند روز، این مبلغ را به نرخ دلار آزاد اضافه کرده و فاصله این دو بیشتر شده است که این موضوع نیز، یک معضل محسوب میشود. چون از همان ابتدای سال ۱۴۰۳ تأکید کردیم که نرخ دلار نیمایی را به موقع افزایش دهند تا اگر قیمت دلار آزاد بالا رفت همچنان فاصله نرخ این دو نوع دلار حفظ شود، ولی این کار را انجام ندادند و به طور مجدد، فاصله همان قدر شده است.
برزو حقشناس در پایان با اشاره به مشکلات نرخ بنزین یادآور شد: مشکل قیمت بنزین پابرجاست و دولت بنا به ریسکهایی که دارد توان افزایش قیمت بنزین را ندارد و این موضوع باعث میشود که فشار بر دولت وارد شود. به دلیل این که باید یارانه دهد و به نوعی، در این شرایط مصرفش افزایش پیدا میکند و این موضوع، کار دولت را سخت کرده است و صحبتهایی هم، میشود که ظاهراً دولت قصد ندارد امسال و سال آینده قیمت بنزین را افزایش دهد.
نبضبورس