به گزارش نبض بورس، بعد از ماجرای وام میلیاردی آقای مجید عشقی شرایط برای تغییر رئیس سازمان بورس فراهم شد و حجت الله صیدی ۲۰ شهریور به عنوان رئیس جدید سازمان بورس معرفی شد. 

 

وعده بازگشت بازار به ارزش  ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلاری در روز معارفه

حجت‌اله صیدی در  آیین معارفه رئيس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص ورود خود به بازار سرمایه گفت: به ۲ دلیل تصمیم گرفتم این تکلیف را بپذیرم، اول این‌که من در بازار سرمایه بزرگ شدم و در این بازار شاگردی کرده‌ام.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های بازار سرمایه  بسیار بالا است گفت: معتقدم بازار سرمایه در آستانه جهش قرار دارد. دلیلی ندارد بازار سرمایه بزرگ نشود و ارزش آن به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار نرسد.

صیدی اظهار کرد:  اتفاق عجیبی که در اردیبهشت ۱۴۰۲ رقم خورد دیگر نباید اتفاق بیفتد. طبق هماهنگی انجام شده با همتی وزیر اقتصاد قرار شده این نوع عدم قطعیت‌ها در بازار سرمایه کاهش یابد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه توسعه بورس کالا و بورس انرژی وضع بازار سرمایه را بسامان‌تر خواهد کرد گفت: امیدوارم بتوانیم طوری عمل کنیم که بازار سرمایه را با وضع بهتری به مدیر بعدی بازار سرمایه تحویل دهیم.

 

از روز وعده، بازار ۱۶ میلیارد دلار ریخت!

وعده رساندن ارزش بازار سرمایه به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار در ۲۷ شهریورماه داده شده و داده‌ها نشان می‌دهند از آن تاریخ تا به امروز بازار سرمایه ۱۶ میلیارد دلار هم ریخته است.  

روز ۲۷ شهریورماه ارزش دلاری بازار با دلار ۵۹۶۰۰ تومانی ۱۳۰ میلیارد دلار بوده است که این ارزش در ۲۸ مهر با دلار ۶۳۹۰۰ تومانی به ۱۱۴ میلیارد دلار کاهش یافته است.  

 

تصمیماتی که در این مدت گرفته شد: باز و محدود کردن دامنه نوسان

در این مدت البته ما شاهد ریسک‌های تحمیلی به بازار از جمله شهادت سیدحسن نصرالله و پاسخ موشکی ایران به اسرائیل بودیم. همچنین شهادت یحیی سنوار نفر دوم حماس بعد از هنیه هم در روز‌های اخیر به قرمزی بازار سرمایه و احتمال افزایش تنش‌ها افزوده است.  

در این مدت هیات مدیره سازمان بورس یک بار در ۷ مهر تصمیم به کاهش دامنه نوسان به یک درصد گرفت و دوباره در ۲۱ مهرماه این دامنه را به ۳ درصد افزایش داد.

 

خواسته سهامداران بازگشت دامنه نوسان به یک درصد

این روز‌ها اگر در گروه‌های بورسی نگاهی کنید یکی از خواسته آن‌ها بازگرداندن دامنه نوسان به یک درصد است. هر چند مشکلات بازار سرمایه فراتر از این حرف هاست و نیاز به تزریق نقدینگی مشهود است، اما سهامداران می‌گویند تا سایه این ریسک‌ها از روی سر بازار سرمایه برداشته نشود حداقل این است که کمتر ضرر کنند.

گفتنی است که حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس در ۱۵ مهرماه در پاسخ به پرسش خبرنگار نبض بورس پیرامون اینکه کی محدودیت دامنه نوسان برداشته می شود؟ گفت: شرایط بی‌ثبات است و ریسک سیستماتیک بازار در این چند روز افزایش داشته تازمانی که این ریسک سیستماتیک کاهش پیدا نکند و شرایط بین‌المللی بهبود پیدا نکند این سیاست احتیاطی تداوم خواهد داشت!


نبض‌بورس