به گزارش نبض بورس، معاملات آهن اسفنجی در ابتدای سال ۱۴۰۰ به بورس کالا وارد شد و به قیمت گذاری این محصول کمک کرد. این محصول سه پیک قیمتی را از اردیبهشت ۱۴۰۰ تاکنون تجربه کرده است. دلیل این پیکهای قیمتی چیست؟ آیا آهن اسفنجی رو به نزول است؟
آهن اسفنجی رو به نزول
معاملات آهن اسفنجی در ابتدای سال ۱۴۰۰ به بورس کالا وارد شد و به قیمت گذاری این محصول کمک کرد. اگر به تصویر زیر دقت کنید معاملات آهن اسفنجی دارای ۳ پیک قیمتی می باشد که مربوط به زمستان ۳ سال اخیر بوده و به علت قطعی گاز ضریب آهن اسفنجی افزایش داشته است. در سال های گذشته کمبود اسفنجی به افزایش قیمت این محصول کمک شایانی کرده است. اوج ضریب آهن اسفنجی در زمستان سال ۱۴۰۱ می باشد.
باید خاطر نشان کرد واحد های اسفنجی جدید در راه هستند که این موضوع می تواند موجب کاهش ضریب این محصول شود. واحد های که در سال جاری اضافه خواهند شد عبارتند از جهان فولاد با ظرفیت ۱.۸ میلیون تن، آرتاویل با ظرفیت ۱.۱ میلیون تن و گهر زمین با ظرفیت ۳.۴ میلیون تن. این واحد ها می توانند ظرفیت آهن اسفنجی را بیش از ۵ میلیون افزایش دهند.
این کاهش ضریب به طور مستقیم روی شرکت های صبا فولاد، فولادغدیر ایرانیان، فولاد سبزوار و توسعه آهن و فولاد(شرکت غیر بورسی و سهامدار عمده کگل می باشد) تاثیر منفی می گذارد. شرکت صبا فولاد با توجه با نزدیکی به مرز های آبی، تولید بریکت و امکان صادرات بالا از ریسک کاهش ضریب آهن اسفنجی کمتر آسیب می بیند. تولید آهن اسفنجی در سال گذشته ۳۳.۴ میلیون تن بوده است این در حالی است که ظرفیت اسمی ۴۰.۱۸ میلیون تن می باشد.
نبضبورس