به گزارش نبض بورس، سال ۱۴۰۳ در حالی آغاز شد که اسفند ماه ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را پشت سر گذاشت. انتخاباتی که در آن مشارکت کمی رقم خورد و همین نگرانیهایی را ایجاد کرد.
حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه
فروردین ماه هنوز به نیمه خود نرسیده بود که خبر حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه منتشر شد. حملهای که منجر به شهادت سرتیپ محمدرضا زاهدی و همراهانش شد. این حمله در همان فروردین ماه با پاسخ موشکی ایران و تقابل مستقیم با اسرائیل رو به رو شد.
سقوط هلی کوپتر رئیس جمهور
اردیبهشت از راه رسید و روزها عادی پیش میرفت تا اینکه خبر سقوط هلی کوپتر رئیس جمهور بر روی خروجی رسانهها قرار گرفت. خبری که باعث شهادت سیدابراهیم رئیسی و همراهانش شد. شوک عجیب باعث شد تا شاهد انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری باشیم.
انتخابات ریاست جمهوری
کشور حدود یک ماه و نیم درگیر انتخابات ریاست جمهوری شد و در نهایت ۹ تیرماه نام مسعود پزشکیان به عنوان منتخب ملت از صندوق آرا خارج شد. دور اول انتخابات باز هم میزان مشارکت پایین بود، اما در دور دوم انتخابات شرایط مشارکت بهتر شد.
ترور هنیه در تهران
در روز تحلیف ریاست جمهوری سران کشورهای مختلف حضور یافته بودند که از آن جمله میتوان به اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس اشاره کرد. بعد از پایان مراسم تحلیف و در نخستین ساعات روز بعد از تحلیف، خبر ترور اسماعیل هنیه و محافظش باز هم همه را شوکه کرد. خبری که نشان میداد رد پای رژیم اشغالگر قدس در آن دیده میشود. دوباره موضوع انتقام ایران از اسرائیل مطرح شد.
معرفی کابینه دولت چهاردهم
در این بین علاوه بر موضوع انتقام ایران، همه منتظر اعلام کابینه دولت چهاردهم به مجلس برای اخذ رای اعتماد بودند. در نهایت هم همه کابینه رای آورد و، اما موضوع انتقام ایران از اسرائیل هنوز هم در هالهای از ابهام قرار گرفته است. آن گونه که از صحبت مسئولین بر میآید انتقام قطعی است، اما زمان و مکان آن نامشخص است.
محدودیت دامنه نوسان تنها راه حل!
تمام اتفاقات بالا که در همین نیمه ابتدایی امسال رخ داد بورس ایران را تحت الشعاع خود قرار داد. به گونهای که سازمان بورس در چند مرحله اقدام به محدود کردن دامنه نوسان جهت مقابله با اثرات این ریسکهای غیرمترقبه نمود.
بیشتر بخوانید:
وضعیت شاخص کل و شاخص کل هموزن
در این بین، اما از ابتدای امسال تا معاملات روز گذشته، شاخص کل که در ۲۸ اسفندماه سال گذشته بر روی سطح دو میلیون و ۱۹۵ هزار و ۹۲ واحدی قرار داشت با اُفت ۶.۳ درصدی در ۵ شهریور ماه به سطح دو میلیون و ۶۳ هزار و ۲۷۲ واحدی سقوط کرد.
همچنین شاخص کل هموزن نیز که در ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ بر روی سطح ۷۴۲ هزار و ۵۷۶ واحدی قرار داشت به سطح ۶۴۳ هزار و ۵۸۸ واحدی در ۵ شهریور عقب نشینی کرد تا بازدهی شاخص کل هم در همین نیمه ابتدایی سال به منفی ۱۳ درصد برسد.
کدام نماد بیشترین اصلاح از سقف قیمتی را داشتند؟
در این بین، اما برخی نمادها سقوطهای سهمگینی را در سال جاری تجربه کردند. در ادامه به ۵۰ نمادی اشاره خواهیم کرد که بیش از ۷۷ درصد از سقف قیمتی ریزش کرده اند. این ریزش در حالی است که در نیمه ابتدایی سال با محدودیتهای دامنه نوسان مواجه بوده ایم!
جهت مشاهده تصویر بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید.
نبضبورس