فرزانه صالحی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس پاسخ داد:
به گزارش نبض بورس، فرزانه صالحی، کارشناس بازار سرمایه در مورد روند بازارهای مالی جهان گفت: هفته پرنوسانی را در بازارهای مالی جهانی شاهد بودیم و دادههای اشتغال و تورم آمریکا را داشتیم که میدانیم برای فدرال رزرو از حیث تصمیمگیری در خصوص زمان و میزان کاهش نرخ بهره آمریکا بسیار حائز اهمیت است. اما برای درک بهتر تأثیر این دادهها، بهتر است که به طور مختصر، به فضای قبل از انتشار دادههای اخیر بپردازیم.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: قبل از انتشار دادههای جدید، بازارها به نوعی رکود در اقتصاد امریکا را پرایس میکردند و شاهد ریزشهای سنگین بورس ایالات متحده بودیم و دادههای اشتغالی که دو هفته گذشته بسیار ضعیفتر از انتظارات بازار ظاهر شدند، نگرانی اعضای فدرال رزو را دوچندان کردند و این انتظار در ذهن فعالان بازار شکل گرفت که به جای یک پله کاهش نرخ بهره در نشست سپتامبر، احتمال کاهش دو پله نرخ بهره وجود دارد.
صالحی تأکید کرد: انتشار دادههای تورم و اشتغالی در پایان هفته گذشته که بهتر از انتظارات بازار صورت گرفت باعث شد نگرانیها از احتمال وقوع رکود قریبالوقوع کمتر شود و احتمال فرود نرم یا Soft Landing را در ذهن فعالان بازار پُررنگتر کرد و چرخش انتظارات بازار باعث رشد بازار سهام و برگشت شاخصهای بورسی آمریکا شد و البته انتظارات از احتمال کاهش دو پله نرخ بهره در جلسه سپتامبر را نیز از ۷۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش داد و از این جهت، شاهد فشار فروش و اصلاح قیمتی طلای جهانی تا سطح ۲۴۳۰ دلاری در روز پنجشنبه بودیم.
چرا قیمت طلا رکوردشکنی کرد؟
این کارشناس بازار سرمایه گفت: روز جمعه شاهد رکوردشکنی قیمتی طلای جهانی بودیم. کاهش شدید شاخصهای بازار مسکن آمریکا در روز جمعه نشان داد که این بازار در وضعیت رکودی به سر میبرد و ریزش شاخص دلار و کاهش هر چند محدود بازدهی اوراق قرضه دولتی آمریکا هم در روز جمعه به نفع قیمت طلای جهانی عمل کرد.
او ادامه داد: ریسکهای ژئوپلیتیک همچنان به قوت خود باقی هستند و با این که طی هفته گذشته، اخبار مثبتی از آتشبس بین غزه و اسرائیل داشتیم، ولی کماکان خبرها حاکی از ادامه تنشها و درگیریها در منطقه هستند. از طرفی، جنگ روسیه و اوکراین وارد فاز جدیدی شده است و احتمال گسترش جنگ به مرزهای جمهوری بلاروس وجود دارد که همه این عوامل دست به دست هم دادند تا شاهد سقف جدید طلای جهانی تا سطح ۲۵۱۰ دلاری باشیم.
صالحی افزود: در حالت کلی، در شرایطی که نقش عوامل برونزا در اقتصاد زیاد میشود و از طرفی، احتمال وقوع رکود اقتصادی وجود دارد، دادههای متفاوتی داریم که هر کدام سیگنال خلاف جهت هم به بازار میدهند و در این شرایط، تحلیل برآیند جریانهای پولی، کمی دشوار است.
آیا روند صعودی طلا ادامه دارد؟
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: هفته پیشرو چند آمار و داده مهم اقتصادی از جمله آمار مدعیان بیکاری آمریکا منتشر خواهد شد، ولی با توجه به شرایط موجود و رفتار بعضاً متفاوت و پُرنوسان بازارها، توجه معاملهگران بیشتر معطوف به سخنرانی «جروم پاول» در سمپوزیوم سالانه جک سون هول در آخر هفته خواهد بود.
با وجود این که طلای جهانی سقف جدیدی زد، ولی بخشی از افزایش نرخ اونس طلا با اصلاح قیمت دلار در بازار خنثی شد و به آن اندازهای که باید، شاهد افزایش قیمت طلا در داخل نبودیم.
نبضبورس