حسن حسیننیا، تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس پاسخ داد:
به گزارش نبض بورس، حسن حسیننیا کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه درمورد تأثیر کابینه اقتصادی دولت چهاردهم بر بورس بیان کرد: آقای همتی قبلاً رئیس کل بانک مرکزی و همینطور رئیس بیمه مرکزی بوده است و تجارب بسیار ارزشمندی در این خصوص دارد.
راهکارهایی که در مواضع انتقادی آقای همتی در دولت سیزدهم شاهد بودیم نشان میدهند که ایشان به راهکارها و راه حلها آگاهی دارند و میدانند مشکلات و گلوگاههای آنها کجا هستند. البته اگرچه در سال ۹۹، نتیجه بازار پرشتاب و صعودی یک اتفاق ناخوشایند برای فعالان بازار سهام بود، ولی حمایتها و مدیریت بانک مرکزی در آن مقطع توانست تا حد زیادی به رشد بورس و ورود سرمایهها کمک کند. البته در آن مقطع، سوءاستفادههایی از سوی نهادهای شکلگرفته صورت گرفت، ولی در شرایط فعلی میتوان با بررسی و آسیبشناسی آنها از اتفاقات مجدد جلوگیری کرد.
این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: فعالان بازار سهام میتوانند درمورد آقای همتی به عنوان گزینه معرفی شده برای وزارت اقتصاد نگاه مثبتی داشته باشند و در عین حال، این را درنظر بگیرند که وزرای پیشنهادی دیگر مثل وزیر صمت و یا حتی وزیر کار کارنامه بهتر و عملکردهای خوبی دارند و طرز تفکر و بیان دیدگاههای اقتصادیشان نیز، حاکی از تصمیماتی است که میتوانند به بازار کاراتر و همچنین، روند بازار سرمایه کمک کنند؛ به طوریکه دیدگاههای آنها میتوانند فعالیتهای اقتصادی به ویژه در زمینه قیمتگذاری را بهبود ببخشند و خود را در صورتهای مالی سهام و شرکتها نشان دهند.
حسیننیا تأکید کرد: اگرچه آقای عشقی به عنوان رئیس سازمان بورس در مقطع پر فراز و نشیبی انتخاب شد، ولی مدیریت ایشان همواره مورد نقد فعالان بازار سرمایه بوده است و تفکر ایشان درمورد بازار و همچنین، استراتژی که انتخاب کرد خیلی مورد حمایت اهالی بورس نبوده است؛ به طوریکه شاهد تشکیل صندوقهای سرمایه گذاری متعددی بودیم که اگرچه این موضوع، یکی از نکات مثبت ارزیابی میشود، ولی شاید نحوه مدیریت و برنامهریزی آنها نیازمند تدبیر بیشتر است.
او گفت: در حوزه حمایت از بازار سرمایه و حمایت کارا از شرکتها و صنایع مختلف انتقاد بسیار جدی به مدیریت بازار سرمایه وجود دارد که چرا در زمانهای مناسب، در رابطه با اعتراض به برخی از مصوبات که لطمههای زیادی به صنایع و سهامداران به عنوان ذینفعان شرکتها وارد کردند منفعلانه عمل کرد.
این تحلیلگر بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نظر میرسد اغلب فعالان بازار سرمایه مشتاق تغییر در مدیریت سازمان بورس هستند و در صورتی که یک سیاستگذاری خوب در حوزه مدیریت سازمان بورس اتفاق بیفتد، میتواند به عنوان یک کاتالیزور و نشانه خوب برای سهامداران عمل کند و به منظور رشد بازار سرمایه و برگشت ورق بورس نشانه خوبی ارزیابی شود.
نبضبورس