به گزارش نبض بورس، الیاس طهماسبی | در تاریخ ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۲، یکی از نیروهای انسانی شرکت سرمایه گذاری ساختمانی نظام مهندسی ایران شکایتی را با موضوع بازگشت به کار و مطالبه حقوق و مزایا به طرفیت ثنظام در اداره کار مطروح می‌نماید که در تاریخ ۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ منجر به رای هیئت تشخیص گردیده است. نتیجه چه شد؟

هیئت تشخیص موضوع ماده ۱۵۸ قانون کار، درخصوص رسیدگی به دادخواست مطروحه آقای پیمان زادیوسفی ماسوله به طرفیت ثنظام، پس از استماع اظهارات وکیل و نماینده طرفین در جلسه رسیدگی مورخ ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۳ و با عنایت به بررسی اوراق و محتویات پرونده، اظهارات طرفین در جلسه مورخ ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲ و به تبعیت از دادنامه شعبه ۱۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورخ ۱۶ اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۳، رابطه کارگری و کارفرمایی (موضوع ۲ و ۳ قانون کار) را بین طرفین محرز دانسته است.

این هیئت با توجه به قطع همکاری و فسخ یکجانبه توسط ثنظام به عنوان خوانده پرونده از تاریخ ۲۹ تیر ما ه۱۴۰۲ ضمن رد فسخ به دلیل عدم ارائه دلایل موجه، خواسته بازگشت به کار خواهان را وارد می‌داند.

هیئت تشخیص کارفرما را مکلف نموده ضمن ابقاء به کار خواهان با حفظ سابقه کار و طبق شرایط گذشته در شغل اولیه یا مشابه و هم‌ردیف، جمعاً مبلغ ۵.۸۹۶.۳۲۴.۸۸۲ ریال بابت حق‌السعی ایام بلاتکلیفی از تاریخ ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۲ لغایت ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۳ به استناد ماده ۳۷ و ۳۴ قانون کار در وجه خواهان پرداخت نماید.

همچنین کارفرما مکلف است به استناد ماده ۱۴۸ قانون کار نسبت به پرداخت حق بیمه معوقه و ایام حق‌السعی شاکی نزد سازمان تامین اجتماعی اقدام نماید.

این رای به استنادماده ۱۵۹ قانون کارظرف ۱۵ روز از تاريخ ابلاغ قابل تجديد نظر خواهی در هيات حل اختلاف می باشد و در صورت عدم اعتراض هر یک از طرفين قطعي و لازم الاجرا است.

حق السعی چیست؟

حق السعی، پرداختی است که برای خدمات حرفه‌ای یا تخصصی ارائه شده به کارفرما صورت می‌گیرد. این حق معمولا بر اساس قرارداد کاری تعیین می‌شود و مبلغ ثابتی است که به شخص ارائه دهنده خدمات پرداخت می‌شود. مثال‌هایی از خدماتی که ممکن است حق السعی برای آنها پرداخت شود، شامل خدمات مشاوره، حقوق وکالت، خدمات مهندسی و غیره می‌شود


نبض‌بورس