محمدصادق میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با نبض بورس مطرح کرد:
به گزارش نبض بورس، بورس کالای در اطلاعیهای اعلام کرد از روز دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴، ساعت معاملاتی در بازارهای مشتقه و مالی این بورس افزایش پیدا میکند.
-
برای مشاهده جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن و اینجا کلیک کنید.
از ۱۸ فروردین ماه جاری، ساعت معاملات صندوقهای طلا از ۱۱:۳۰ تا ۱۸ است و این بدان معناست که ساعات معاملات صندوقهای طلا افزایش ۳ ساعته را ثبت خواهد کرد.
تأثیر افزایش ساعت معاملات صندوقهای طلا بر بازار سهام
محمدصادق میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درخصوص تغییر ساعات معاملات صندوقهای طلا گفت: ما باید معاملات بورس و صندوقهای طلا را جدا از هم در نظر بگیریم. صندوقهای طلا با ورود و خروج نقدینگی، به صورت غیرمستقیم بر بازار سهام هم اثرگذار هستند. به این دلیل که یک بازار رقیب و موازی برای بازار سهام محسوب میشوند. اگر استقبال از صندوقهای طلا افزایش پیدا کند و این بازار جذابیت زیادی داشته باشد، به صورت غیرمستقیم روی بازار سهام تاثیر خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: بحث تسویه وجوه در صندوقهای طلا و بازار سهام متفاوت است. در صندوقهای طلا، تسویه (T+۱) یک روز بعد انجام میشود، در حالی که در بازار سهام (T+۲) دو روز بعد انجام میگیرد. این بدان معناست که شما نمیتوانید بلافاصله پس از فروش سهام، صندوق طلا بخرید و برعکس.
این کارشناس بازارهای مالی اظهار کرد: فراصندوقهایی مانند فراصندوق تمشک که روی صندوقهای طلا تمرکز کردهاند، این مشکل تسویه پول را تا حدودی حل کردهاند. به این ترتیب، شما میتوانید در همان روزی که سهام خود را میفروشید، فراصندوق طلا بخرید و برعکس، و به راحتی بین بازار طلا و سهام چرخش کنید.
میرزایی تاکید کرد: افزایش ساعت معاملات صندوقهای طلا میتواند در بهبود معاملات و حل شدن معاملات خود صندوق طلا موثر باشد. این روند، معاملات را به بازار فیزیکی طلا نزدیکتر میکند و آنها را واقعیتر میسازد. زیرا در بازار فیزیکی، زمان معاملات بیشتر است.
وی توضیح داد: نکته مهم این است که پورتفوی صندوقهای طلا شامل سکه بورسی (شمش طلا) است که در بورس کالا معامله میشود. اگر سکه بورسی را با سکه بازار آزاد مقایسه کنیم، متوجه میشویم که سکه بورسی دارای دامنه نوسان محدود است، در حالی که سکه بازار آزاد این محدودیت را ندارد. به همین دلیل، در جهشها یا افزایش قیمتها، سکه بورسی ممکن است کمی از سکه بازار آزاد عقب بماند. صندوقهای طلا نیز به دلیل همین محدودیت سکه بورسی، ممکن است کمی از بازار فیزیکی سکه عقب بمانند.
میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا این عقبماندگی دائمی است؟ گفت: خیر، در بلندمدت این عقبماندگی جبران میشود و بازار خود را به قیمتهای واقعی نزدیک میکند.
این کارشناس بازارسرمایه در نهایت اظهار کرد: پیشنهاد ما برای بهبود عملکرد صندوقهای طلا این است که دامنه نوسان سکه بورسی افزایش پیدا کند. بهترین حالت این است که این محدوده دامنه کلا برداشته شود، اما به دلایلی این کار انجام نمیشود. حداقل باید دامنه نوسان را افزایش داد تا سکه بورسی بتواند بهتر با نوسانات بازار آزاد هماهنگ شود.
نبضبورس