به گزارش نبض بورس، صنعت سنگ آهن در ۹ ماهه منتهی به پایان آذر ۱۴۰۳، ۱۳۷ هزار میلیارد تومان فروش داشت و با رشد ۹ درصدی نسبت به دوره مشابه قبل همراه بود.
در عملکرد ۱۱ ماهه نیز دو نماد کنور و کگل رشد فروش را تجربه کردند. عملکرد سنگ آهنیها را با نبض بورس بررسی کنید.
۹ ماهه سنگ آهنیها چگونه گذشت؟
در این گزارش عملکرد ۴ نماد این صنعت شامل کگل، کچاد، کنور و کگهر بررسی خواهد شد. درآمد عملیاتی ۹ ماهه گروه متوسط ۹% رشد داشت و تنها نماد گروه که با افت درآمد عملیاتی مواجه شد، کچاد بود. این گروه در ۹ ماهه ۱۴۰۳، ۱۳۷ همت و در ۹ ماهه مشابه قبل ۱۲۶ همت فروش داشت.
بیشترین رشد فروش ۹ ماهه معادل ۲۰% به کگهر و پس از آن معادل ۱۶% به کگل مربوط بود.
بیشترین افزایش در سود ناخالص به میزان ۳۲% به کگل مربوط بود. کچاد با کاهش ۳۲ درصدی سود ناخالص در قعر تغییر سود ایستاد.
سود عملیاتی در کنور و کچاد کاهش یافت و تنها کگل و کگهر با افزایش سود عملیاتی همراه شدند.
با وجود اینکه حاشیه سود ناخالص و حاشیه سود عملیاتی تنها در کگل افزایش یافت ولی هم چنان این شرکت پایینترین حاشیه سود گروه را در اختیار دارد.
کنور با وجود پایینترین میزان سهم از بازار، مشابه دوره ۹ ماهه ۱۴۰۲، در صدر حاشیه سود گروه ایستاده است.
بیشترین رشد فروش ۱۱ ماهه نیز به کنور و کگل مربوط بود. فروش کچاد نیز ۳% کاهش یافت. سال مالی کگهر منتهی به پایان آذر است و این شرکت در فصل اول با ۸ درصد رشد، فروش خود را به ۱۴.۵ همت رساند.
البته به دلیل تفاوت در ترکیب سبد فروش و سهم بالای فولاد در سبد تولید و فروش کچاد، نمیتوان عملکرد این شرکت را به طور کامل با دیگر شرکتهای گروه مقایسه کرد. در ادامه عملکرد کچاد را بررسی خواهیم نمود.
کچاد زیر ذره بین نبض بورس
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با سکانداری فرید دهقانی در ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ سود خالصی حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان و در دوره مشابه قبل سود خالصی حدود ۱۶ هزر میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از کاهش ۱۴ درصدی سود خالص در دوره مذکور نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
درآمد عملیاتی ۹ ماهه ۹% کاهش داشت و با کاهش معادل ۵% در بهای تمام شده، سود عملیاتی با کاهش ۳۳ درصدی به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید.
بیشترین سهم در سبد فروش شرکت به دو محصول فولاد و کنسانتره آهن مربوط میشود.
همچنین درآمد غیر عملیاتی به مبلغ ۴.۸ همت به کمک شرکت آمد تا از شدت کاهش سود خالص بکاهد و کاهش ۱۴ درصدی در سود خالص رقم بخورد.
فروش شرکت در مدت ۱۱ ماهه، ۳% کاهش داشته و به حدود ۵۰ همت رسیده است. مقدار تولید دو محصول اصلی شرکت شامل فولاد و کنسانتره آهن در مدت ۱۱ ماهه حدود ۱۵% کاهش داشته است. گفتنی است کمتر از ۱۰ درصد فروش شرکت صادراتی است. متوسط نرخ فروش فولاد در ۱۱ ماهه ۱۷% و رشد کنسانتره سنگ آهن تنها ۸% رشد داشته است.
در بهمن ماه نرخ فروش فولاد به ازای هر تن ۲۵۷،۹۶۵،۲۶۹ ریال و نرخ فروش کنسانتره سنگ آهن به ۴۳،۹۰۴،۷۲۷ ریال به ازای هر تن رسید.
شرکت براورد نموده بود که در ۳ ماهه پایانی ۱۷.۶ همت بفروشد که بر اساس گزارش دی و بهمن ۶۶% از بودجه را محقق نمود. همچنین نرخ فروش محصولات شرکت در بهمن ماه نسبت به نرخ برآورد شده در بودجه سه ماهه انحراف مثبت نشان میدهد که میتوان انتظار داشت که لااقل شرکت در اسکیل ۱۲ ماهه کاهش فروش را تجربه نکند.
اخیرا نیز سازمان بورس مجوز افزایش سرمایه ۳۹ درصدی شرکت را از محل سودانباشته و مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی صادر نمود. این افزایش سرمایه به منظور تامین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرحهای توسعه در دست اجرا (نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات ساعت، نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات ساعت و آماده سازی معدن سنگ آهن جدید) و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر و جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر انجام خواهد شد.
نبضبورس