به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پس از لغو دوره ۲۰۲۲ جشنواره فیلم ال‌گونا، این جشنواره که مشتاق بازگشت با قدرت کامل در سال ۲۰۲۳ بود، به دلیل جنگ در غزه مجبور شد تا ۳ بار برنامه خود را به تعویق بیندازد و در نهایت یک برنامه جمع و جورتر را در ماه دسامبر برگزار کرد. آن دوره در بخش ویژه‌ای با عنوان «پنجره‌ای به فلسطین» به نمایش فیلم‌هایی مانند «معلم» فرح نابلسی پرداخت و میزگردهایی درباره فیلمسازی در فلسطین درگیر بحران، برگزار کرد.

به گزارش مهر به نقل از ورایتی، در حالی که یک سال گذشته است و جنگ همچنان ادامه دارد، امسال این جشنواره در هفتمین سال برگزاری خود در این شهر تفریحی مصر برگزار می‌شود. امسال نیز برنامه «پنجره‌ای به فلسطین» برای دومین سال بازگشته و فیلم‌های منتخب فلسطینی مانند «ممنون برای بانکداری با ما!» لیلا عباس، فیلم کوتاه «آپ شات» ساخته ماها حاج برنده جایزه لوکارنو و «پرتقالی از یافا» محمد المقنی که داستان جوانی فلسطینی را تصویر کرده که تلاش می‌کند از یک مسیر ایست بازرسی اسرائیل عبور کند، به نمایش می‌گذارد. این فیلم جایزه ویژه هیئت داوران در جشنواره بین‌المللی کلرمون-فران را به دست آورده است.

در اعلامیه رسمی ال‌گونا آمده است: در پاسخ به بحران جاری در غزه، ما امسال نیز برنامه «پنجره‌ای به فلسطین» را داریم و با نمایش فیلم‌های بلند و کوتاهی که نشان دهنده مقاومت، انسانیت و قدرت مردم فلسطین است، می‌خواهیم بیش از هر زمان دیگری صدای آنها شنیده و داستان‌های آنها بازگو شود.

ماریان خوری مدیر هنری این جشنواره در این زمینه گفت: فلسطین و لبنان در برنامه امسال ما حضوری جدی دارند و از بخش «پنجره‌ای به فلسطین» تا فیلم‌های منتخب در برنامه عمومی و کلی جشنواره و نیز در میان اعضای هیئت داوران، حضور دارند و به ویژه با گسترش درگیری‌ها در لبنان، بر فیلمسازی این کشور تاکید می‌شود.

خوری همچنین گفت: نمی‌توانی جشنواره‌ای در منطقه باشی و بخشی از آنچه در جهان اتفاق می‌افتد نباشی. این درگیری‌ها همه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، نه فقط فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها را. همه ما درگیر هستیم، بنابراین بسیار مهم است و من نمی‌توانستم جشنواره را به شکل دیگری تصور کنم.

اندرو محسن مدیر برنامه‌نویسی هم گفت که تصور نمی‌کرد این درگیری‌ها به سال ۲۰۲۴ هم کشیده شود. او ادامه داد: اما امروز می‌بینیم آنچه سال گذشته اتفاق افتاد، تشدید هم شده و کشتارها هنوز در جریان است و چیزی تغییر نکرده است. به همین دلیل ما احساس کردیم باید صدای فیلمسازان فلسطینی را به گوش همه برسانیم و نشان دهیم با وجود این که آنها برای زنده ماندن تلاش می‌کنند، هنوز کار می‌کنند و فیلم ارایه می‌دهند.

او تاکید کرد: در کنار بخش «پنجره‌ای به فلسطین» تلاش جشنواره این بوده که با نمایش فیلم‌های کوتاه و جدید، نشان دهد چگونه فیلمسازان در این شرایط تلاش می‌کنند حرفشان را بزنند.

هفتمین دوره جشنواره ال‌گونا که از ۲۴ اکتبر شروع شده تا یکم نوامبر (۳ تا ۱۱ آبان) ادامه دارد.

۲۴۴۵۷


خبر آنلاین