بهنام علیخانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با نبض بورس مطرح کرد:
به گزارش نبض بورس، بورس تهران شرایط نسبتا سختی را در اولین ماه پاییز پشت سر گذاشت و نتوانست بازدهی قابل توجهی داشته باشد.
شاخص کل بورس تهران در آخرین روز کاری شهریور ماه روی عدد ۲ میلیون و ۹۷ هزار واحدی بود و در پایان معاملات ۳۰ مهرماه به عدد ۲ میلیون و ۷ هزار واحدی رسید که در مجموع ۴.۲ درصد کاهش یافت.
همچنین شاخص کل هم وزن در پایان شهریور ماه عدد ۶۷۶ هزار و ۶۱۰ واحدی را به خود دید و در پایان مهر ماه نیز به عدد ۶۶۵ هزار و ۸۹۵ واحدی رسید که افت ۱.۵ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد.
بورس تهران مهر ماه پرحاشیهای را پشت سر گذاشت که با حمله هوایی اسرائیل به لبنان آغاز و با شهادت سیدحسن نصرالله و سنوار و احتمال جنگ ایران و اسرائیل به پایان رسید. تمامی این عوامل باعث شد که دامنه نوسان مجدد محدود شود و همین محدودیت نیز علت اعتراض سرمایه گذاران بورسی شد.
پیش بینی بورس در آبان ۱۴۰۳
بهنام علیخانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با نبض بورس گفت: «بازار بورس در حالی کار خود را در مهر ماه با پایان رساند که دامنه نوسان سه درصدی منجر به افت شدید ارزش معاملات شده است.»
وی ادامه داد: «در چهار ماه گذشته، دامنه نوسان فقط در ۳۲ روز کاری در حالت عادی خوب بود و مابقی روزها به یک، دو و یا سه درصد محدود شده بود. این محدودیتها در کنار اخبار منفی و چالشهای سیاست خارجی همه و همه دست به دست هم داد تا بازار بدترین روزهای خود را در چند دهه اخیر سپری کند.»
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: «در این میان سیاستهای بانک مرکزی نیز منجر به تشدید وضعیت بحرانی بازارِ نیمه جانِ سرمایه شده و توییت درمانیهای آقای دکتر همتی در جهت حمایت از بازار اثری نداشته است.»
علیخانی اظهار کرد: «سهامداران هر روز شاهد رشد طلا، دلار و سایر بازارهای موازی بوده و از طرفی کاهش هر روز دارایی خود را مشاهده میکنند و به علت محدودیت در ارزش معاملات و دامنه نوسان، امکان فروش نیز ندارند.»
وی ادامه داد: «تقریبا تمامی فعالان بازار اعم از پیشکسوتان و با سابقهها نیز از وضعیت غیر عادی بازار سخن میگویند. این در حالی است که تحلیلگران انتظار گزارشهای خوبی از بازار برای فصل تابستان ندارند و به نظر برخی، باید منتظر گزارشهای ضعیف در بازار باشیم.»
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: «اما از طرفی افت بی وقفه بازار در چند ماه اخیر این گزارشهای ضعیف را نیز به نحوی پیشخور کرده و سهامداران بیشتر در انتظار روشن شدن وضعیت درگیریهای خاورمیانه میباشند. به نظر میرسد بازار در آبان ماه نیز به علت در انتظار بودن برای انتخابات آمریکا، به جز چندین نماد خاص، کار خود را بی رمق و بی جان ادامه داده و در نهایت با کاهش ریسکهای سایه انداخته بر بازار و تاکید وزیر اقتصاد به کاهش نرخ بهره، شرایط بازار از ماههای آتی بهبود یابد.»
علیخانی در نهایت گفت: «شرایط فعلی میتواند فرصت مناسبی برای بازنگری سهامدارانی باشد که بخشی از سبد خود را به صورت نقد نگه داشته و در انتظار بهبود شرایط برای خرید پلهای هستند. در نهایت بازار در آذر ماه قطعا شرایط بهتری نسبت به امروز خواهد داشت و این واگرایی در سهام و سایر داراییها محکوم به کاهش و جبران فاصله است.»
نبضبورس