به گزارش نبض بورس، اوضاع و شرایط در برخی بانک ها خوب نیست و همین مسئله موجب شد تا محمدپور معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی در برنامه میز اقتصاد به این مسئله واکنش نشان دهد و صحبت هایی را در این رابطه داشته باشد.
محمدپور معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی گفت: امروز ۹۰ درصد تامین مالی و تشکیل سرمایه صنایع و … توسط نظام بانکی کشور انجام میپذیرد، ناترازی در نظام بانکی که سالیان سال مورد توجه ما بوده در زمینه نقدینگی بوده است. همچنین ناترازی بدهی و دارایی هم یکی دیگر از ناترازیهای بانکی در کشور است.
او ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ درصد بانکهای کشور ناتراز نیستند و دارای کیفیت بالای خوبی میباشند. همچنین از ۲۹ بانک در کشور ۸ بانک ناتراز داریم که اگر این بانکها اصلاح نشوند به سمت انحلال، ادغام و یا توقف کار آن بانکها حرکت خواهیم کرد.
محمدپور تصریح کرد: امروز مهمترین شاخص بانکها کفایت سرمایه است. نسبت کفایت سرمایه با شرایط استاندارد مطابقت ندارد و حتی در برخی بانکها این نسبت منفی است و به همین دلیل نیز تمرکز اصلی بانک مرکزی بر روی این بانکها قرار دارد.
در ادامه این برنامه میثم ظهوریان عضو کمسیون اقتصادی مجلس گفت: ۱۰ بانک دارای شاخص زیر ۸ درصد است. این بانکها برای افزایش کفایت سرمایه خود هرچه سریعتر اقدام کنند. اگر بانکها برنامهای ارائه ندهند برخورد خواهد شد.
اوضاع در بانک شهر اصلا خوب نیست!
یکی از بانک هایی که اصلا اوضاع خوبی در این زمینه ندارد و جزء بانک ها با ناترازی شدید محسوب می شود و به نوعی در آستانه انحلال می باشد، بانک شهر است.
نگاهی به صورتهای مالی بانک شهر نشان میدهد تا پایان خردادماه ۱۴۰۳، این بانک بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته به ثبت رسانده است و این در حالی است که سرمایه ثبتی این بانک حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی ، می باشد و بنابراین مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت میشود.
خبرها حکایت از آن دارد که مدیرعامل این بانک بورسی در تلاش است تا تاییدیه مجوز افزایش سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی را از بانک مرکزی دریافت کند، هرچند در صورت چنین افزایش سرمایه ای، بازهم رقم زیان انباشته ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی، بیش از سرمایه شهر خواهد بود و این بانک همچنان در وضعیت قرمز خواهد بود.
اوضاع منفی شاخصهای بانک شهر صرفا به زیان انباشته این بانک محدود نمیشود و این بانک زیان ده با کفایت سرمایه منفی ۷.۶۲ درصدی، شرایط بحرانی را تجربه میکند.
گفتنی است که بانک شهر با این کفایت سرمایه، بعد از بانک های آینده، سرمایه، دی و ایران زمین دارای بدترین کفایت سرمایه در بین بانک ها می باشد.
همچنین این بانک تا پایان بهار، بیش از ۴۱۶ هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان بدهی دارد که نسبت به گذشته افزایش ۹ درصدی به ثبت رسانده است.
بنابراین با توجه به شرایط بانک شهر، این بانک یکی از بانک ها ناتراز محسوب می شود و اگر چاره ای برای این ناترازی اندیشیده نشود قطعا بانک شهر یکی از گزینه های جدی انحلال و یا ادغام می باشد.
قضیه به همین جا هم ختم نخواهد شد چرا که این بحران می تواند تیم فوتبال پرسپولیس را که در حال حاضر نماد آن در بورس ایران معامله می شود را نیز دچار چالشی جدی کند.
نبضبورس