پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با نبض بورس مطرح کرد؛

به گزارش نبض بورس، روز گذشته شاخص کل بورس با وجود فراز و نشیب‌های ناشی از تنش‌های منطقه توانست افزایش بیش از ۲ هزار واحدی داشته باشد و روی عدد ۲ میلیون و ۹۹ هزار واحد قرار بگیرد و شاخص کل هم‌وزن نیز با افزایش ۲۳۵ واحدی در سطح ۶۹۶ هزار و ۷۳۲ واحد قرار بگیرد. 

پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه درمورد فراز و نشیب‌های بازار سرمایه در ماه‌های گذشته اظهار کرد: بازار سرمایه نه تنها در ۶ ماه ابتدایی سال بلکه مدت‌هاست که حال و روز خوبی را تجربه نمی‌کند و متأسفانه، آن‌چه که بر بازار سرمایه می‌گذرد حال و روز خوشی نیست. چون هر زمانی که بازار سرمایه این توانایی را داشته و می‌خواسته است که برگردد و شرایط خوبی را تجربه کند متأسفانه با اتفاقات و تنش‌های عجیب و غریب خاورمیانه و سراسر جهان روبرو شده است و با سرکوب آن، باعث شدند تا بازار سرمایه به سمت پایین سقوط کند و روند نزولی داشته باشد.

تنش‌های منطقه و انتخابات آمریکا؛ دو چالش بازار سرمایه 

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر تنش‌ها فروکش کنند و نتیجه انتخابات آمریکا آن‌طور که به نفع اقتصاد و بازار سرمایه کشور ماست پیش برود و ایران بتواند با دنیا تعامل مطلوبی داشته باشد بنده فکر می‌کنم بورس کشور در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ شرایط بهتری خواهد داشت.

پیام الیاس کردی ادامه داد: اگرچه بازار سرمایه مدت‌هاست که تحت فشار است و قیمت‌ها خیلی سرکوب شده‌اند و به نظر می‌رسد بازار‌های دیگر در اوج خود به سر می‌برند. اما می‌توانیم بگوییم بازار سرمایه می‌تواند براحتی برگردد و شرایط خیلی خوبی را داشته باشد و حتی از بازار‌های دیگر پیشی بگیرد. 

اِعمال و تداوم محدودیت دامنه نوسان در شرایط تنش‌زا 

 این کارشناس بازار سرمایه درمورد اِعمال و تداوم محدودیت دامنه نوسان در شرایط تنش‌زای منطقه تصریح کرد: با وجود این که نیاز بود تا کنترلی اتفاق بیفتد، ولی نیاز نبود تا کنترل و محدود کردن دامنه نوسان بیشتر از دو روز طول بکِشد؛ چراکه بازار سرمایه باید قیمت‌های خودش را می‌خرید و می‌فروخت و متوجه قیمت‌ها می‌شد و با توجه به این که اصولاً این ریسک‌ها برای بازار سرمایه مشخص بودند متولیان باید اجازه می‌دادند تا نقدشوندگی بیشتر و ارزش معاملات بالاتر باشد و قیمت‌ها افزایش و کاهش بیشتری داشته باشند تا مشخص شود قیمت در بازار سرمایه به چه سمتی می‌رود.

پیام الیاس کردی گفت: به نظر بنده، متأسفانه، با توجه به شرایطی که وجود داشت سازمان بورس تصمیم نادرستی مبنی بر حفظ محدودیت دامنه نوسان گرفت و حتی آن را ادامه داد. چون تغییر دامنه نوسان از ۳ درصد به ۱ درصد، تصمیم خوبی نیست و به همین دلیل، باید به دامنه بازتر برگردیم و این موضوع بسیار مهم است. 

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: صرفاً این که سازمان بورس به سمتی برود که دامنه نوسان را محدود کند و هیچ پولی تزریق نکرده و ریسک را مدیریت نکند به نظرم اتفاق ویژه‌ای نیست و نیاز است علاوه بر محدودیت دامنه نوسان، تزریق پول هم صورت بگیرد تا بازار سرمایه ببیند از آن حمایت می‌شود. چون در این‌صورت، قاعدتاً خریدار به طرف بازار می‌آید، ولی وقتی می‌بیند این حجم از دستکاری در بازار صورت می‌گیرد و شرایط به این صورت است تمایلی به ورود به بورس ندارد.

تأثیر مثبت افزایش نرخ دلار نیمایی بر بازار سرمایه

پیام الیاس کردی خاطرنشان کرد: به نظر بنده، مهم‌ترین عاملی که این روز‌ها بر بورس تأثیر مثبت گذاشته و همچنان موثر است و اگر از تنش‌ها خارج شویم، می‌تواند مثل فنر بازار سرمایه را به سمت بالا سوق دهد دلار نیمایی است که در روز‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است و کم‌کم، اختلاف خود با دلار بازار آزاد را به ۱۰-۱۵ درصد می‌رساند و این توانایی در بازار سرمایه وجود دارد که عدد‌های بالاتری را به خود ببیند و به نظر می‌رسد الان، فضایی فراهم شده است تا بازار بتواند رشد چشمگیری داشته باشد و به همین دلیل، دلار نیما روی بازار سرمایه تأثیر زیادی دارد.


نبض‌بورس