به گزارش نبض بورس، به گفته کارشناسان، ترکیبی از عوامل شامل رشد مداوم تولید نفت شیل آمریکا و همچنین کاهش تقاضا از سوی اقتصادهای کلیدی، به خصوص چین، محرکهای اصلی نزول قیمت نفت هستند. ولز فارگو می‌گوید با وجود محدودیت فعلی عرضه در بازار، تسهیل پیش‌بینی ‌شده محدودیت تولید اوپک پلاس تا پایان سال ۲۰۲۴، از احتمال ایجاد مازاد عرضه در سال ۲۰۲۵، حمایت بیشتری می‌کند.

ولز فارگو پیش‌بینی کرد عرضه جهانی نفت از ۱۰۲.۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴، به ۱۰۴.۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۵ افزایش می‌یابد که حاصل رشد عرضه از سوی تولیدکنندگان غیراوپک مانند آمریکا و برزیل و همچنین افزایش برنامه ریزی شده تولید اوپک است. تحلیلگران، شباهتهایی بین وضعیت فعلی بازار نفت و شرایط سال ۱۹۹۸ ترسیم کرده اند که قیمت نفت در آن زمان، به دلیل از کندی اقتصاد جهانی و هجوم عرضه جدید سقوط کرد. .

با این حال، رشد عرضه نفت شیل در آمریکا، بعید است که مانند سالهای اخیر، نقش مهمی در مازاد عرضه جهانی ایفا کند. تولید نفت آمریکا تا پایان سه ماهه سوم، تنها ۰.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بسیار کمتر از میانگین ۰.۶ میلیون بشکه در روز در سالهای رشد قبلی بود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ولز فارگو پیش‌بینی خود از قیمت نفت را کاهش داد و میانگین هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۵ را ۷۰ دلار تخمین زد و میانگین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در سال ۲۰۲۵ را ‌۶۵ دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرد. با این حال، ولز فارگو اذعان کرد عوامل متعددی ممکن است مسیر قیمت نفت را تغییر دهد که شامل بهبود سریعتر از حد انتظار تقاضای جهانی، به ویژه از سوی چین و کشورهای  عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است.

قیمت نفت روز چهارشنبه، با کمتر شدن نگرانی‌ها نسبت به اختلالات عرضه در لیبی و نگرانی‌ها پیرامون تقاضای ضعیف چین برای سوخت، بیش از ۲ درصد کاهش یافت. نفت برنت با یک دلار و ۷۱ سنت کاهش، در ۷۳ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای وست تگزاس اینترمدیت هم با یک دلار و ۸۷ سنت کاهش، در ۶۹ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه بسته شد. | خبرگزاری ایسنا


نبض‌بورس