به گزارش نبض بورس، محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی، اعلام کرد که واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ هنوز از سوی برخی ناشران انجام نشده است. به همین دلیل، ما نتوانسته‌ایم تا کنون سود سهام عدالت و سود وراث را واریز کنیم.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در صورت واریز سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ سود وراثی که تمام مراحل انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دادند هم به شکل کامل واریز خواهد شد، اما باید تاکید کرد که یکی از مهم‌ترین شروط واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وارث سجامی شدن آنها است.

او می‌گوید: چرا که باید شماره شبا برای هر کدام از وراث داشته باشیم بنابر این تا زمان باقی مانده است وراث می‌توانند از مسیر شعب بانک‌های منتخب و کارگزاری‌های منتخب اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفی خود را داشته باشند.
جزئیات واریز سود سهامداران در هفته سوم شهریور ماه سال جاری نشان می‌دهد که ۲۳ ناشر، مجموعاً ۲ میلیون و ۴۴۴ هزار و ۷۴۰ سهامدار را که شامل ۶ هزار و ۷ میلیارد و ۸۳ میلیون تومان می‌شود، به حساب سجامی سرمایه‌گذاران واریز کرده‌اند.
واریز سود جاری ۱۹ شرکت
این گزارش می‌افزاید: در هفته سوم شهریور ماه امسال، ۱۹ شرکت «دوده‌ صنعتی‌ پارس، بانک‌ قرض‌الحسنه‌ رسالت، سرمایه‌گذاری‌ پویا، سرمایه‌گذاری‌ توسعه‌ توکا، پالایش‌ نفت‌ اصفهان، ص. س.املاک‌ و مستغلات‌ امین‌شهر، لامیران، سرمایه‌گذاری‌ صنایع‌ ایران، سیمان‌فارس، گسترش‌صنایع‌روی‌ایرانیان، بهمن‌دیزل، گروه‌ صنعتی‌ ملی، نفت‌پاسارگاد، پتروشیمی‌ گلستان، تولید و مدیریت‌ نیروگاه‌ زاگرس‌ کوثر، ایران‌ یاساتایر و رابر، فولاد هرمزگان‌ جنوب، بهار رزعالیس‌ چناران و ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران» سود جاری ۲ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۹۲۹ سهامدار که شامل ۵ هزار و ۸۹۰ میلیارد و ۵۹ میلیون تومان می‌شود را به حساب آنها در سامانه سجام واریز شد.
واریز سود سنواتی و تقدم ۴ شرکت
همچنین، در این بازه زمانی، ۴ ناشر «لامیران، سرمایه‌گذاری‌پردیس، بیمه‌زندگی‌آگاه و پارس‌ الکتریک» سود سنواتی و حق تقدم ۱۳۰ هزار و ۸۱۱ سهامدار را که شامل ۱۱۷ میلیارد و ۲۳ میلیون تومان می‌شود، توسط سپرده‌گذاری مرکزی پرداخت کردند.
سامانه سجام چیست؟
این گزارش می‌افزاید؛ «سجام» یک سامانه زیر ساختی برای شناسایی مشتریان برای ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از «سرمایه‌گذاران، مشتریان و مدیران نهادها» در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری یا غیر حضوری، قادر به دریافت خدمات مبتنی بر داده های تایید شده خواهند بود.
بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه، «اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیک و اقامت دایمی» فرد ثبت می‌شود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.
همچنین، سهامداران می‌توانند با مراجعه به سایت www.Sejam.ir ثبت نام و احراز هویت سجام را به صورت الکترونیک انجام دهند.
مزایای سجامی شدن
«دریافت کد معاملاتی برای ورود به بازار سرمایه، دریافت سودهای جاری، سنواتی و سود سهام عدالت، امکان ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه و استفاده از خدمات آن شامل میز خدمت الکترونیک، مشاهده و گزارش دارایی، دریافت گواهی سهام، لیست مجامع و برگزاری مجامع به صورت الکترونیک، گزارش سودهای پرداخت شده، تاریخچه سود سهام عدالت و گزارش حق تقدم استفاده نشده» از جمله مزایای ویژه ثبت نام و احراز هویت در سامانه «سجام» به شمار می‌رود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


نبض‌بورس