گزارش نبض بورس از عملکرد اقتصادی ملی مس در هفته ای که گذشت،

به گزارش نبض بورس، شرکت صنایع  ملی مس ایران با نماد فملی در بورس، در هفته جاری از احداث نیروگاه گازی خودتامین 42 مگاواتی در مجتمع مس سونگون اطلاع رسانی می کند که مرحله اجرایی این نیروگاه از خرداد ماه سالجاری آغاز و تاکنون 10 درصد احداث این نیروگاه به مرحله اجرا رسیده است.

احداث نیروگاه برای شرکتی معدنی درحالی صورت می گیرد که این شرکت می تواند با تامین برق از عدم النفع ناشی از خاموشی برق جلوگیری کند.

مجتمع مس سونگون با سرمایه گذاری 19 میلیون یورویی و 6 هزار میلیارد ریالی (600 میلیارد تومان) با تفاهم نامه ای را با وزارت نیرو و وزارت صمت مبنی بر احداث نیروگاه خودتامین 42 مگاواتی امضا کرده است و این پروژه در قالب قرارداد EPC (مهندسی، تامین تجهیزات، اجرا)  هم اکنون با 10 درصد پیشرفت، خاکبرداری آن به میزان 200 هزار مترمکعب انجام یافته و قرار است در 16 ماه تکمیل شده و وارد مدار شود.

محمدجعفر عظمایی مدیر مجتمع مس سونگون می گوید: به غیر از این نیروگاه، به منظور تامین برق مصرفی طرح‌های توسعه‌ای مجتمع و کمک به پایداری شبکه سراسری دو واحد نیروگاهی دیگر نیز شامل نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی در هریس و نیروگاه بادی 50 مگاواتی در ورزقان در دستور کار قرار دارد که در مرحله مطالعات ژئوتکنیکی و امکان‌سنجی است.

رکورد تولید کاتد در شرکت ملی مس شکسته شد

با همت و تلاش کارگران و مهندسان صنعت مس کشور، رکورد تولید کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران شکسته شد و میزان تولید این محصول استراتژیک به بالاترین سطح خود رسید. بر اساس اعلام معاونت توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران، تولید کاتد مس در دوره منتهی به 15 شهریور ماه سال 1403 نسبت به مدت مشابه سال 1400 که رکورد قبلی بالاترین میزان تولید کاتد در این دوره شکسته شده بود، رشدی نزدیک به 3 هزار تن را تجربه کرده است.

میزان تولید کاتد در شرکت ملی صنایع مس ایران در رکورد پیشین خود طی دوره ابتدای فروردین تا 15 شهریور سال 1400، 128 هزار و 629 تن بوده که این رکورد طی همین دوره در سال 1403 شکسته شده و به رقم 131 هزار و 543 تن رسیده است.

گفتنی است، تولید کاتد مس در مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران در دوره منتهی به 15 شهریور سال 1403 نسبت به همین دوره زمانی در سال 1402 نیز با رشد 11 درصدی مواجه شده است.

برنامه‌ریزی شرکت ملی مس برای تولید یک میلیون تن کاتد

دکتر امیر حسن‌زاده معاون اقتصادی استانداری کرمان اعلام کرد که شرکت ملی مس در قالب طرح کیمیا در نظر دارد برنامه های جامعی در حوزه تولید یک میلیون کاتد به کار بندد.

وی در یک برنامه رادیویی اظهار کرد: در حال حاضر ایران 300 هزار تن کاتد تولید می‌کند و با این ماشین‌آلات و ابزار موجود به هدف‌گذاری یک میلیون تن نمی‌رسیم اما برای رسیدن به این هدف‌گذاری سه برنامه در دستور کار شرکت ملی صنایع مس ایران با همکاری وزارت صمت و استان کرمان،  اعم از واردات ماشین آلات جدید، ساخت ماشین آلات با همکاری هپکو و حرکت به سمت مکانیزه کردن معادن با روش‌هایی مانند ipcc و روش‌های مشابه موجود در دنیا را در حال اجرا دارد.

وی گفت: این سه برنامه به طور همزمان آغاز شده است تا به تولید یک میلیون تن کاتد برسیم؛ آینده مس در دنیا بسیار درخشان است و این نعمت‌های خدادادی در ایران وجود دارد و باید اکتشاف و استخراج شده و به کاتد تبدیل شود و در نهایت در صنایع پایین‌دستی از آن استفاده شود تا برای کشور ارزش افزوده داشته باشد. از 300 هزار تن کاتد تولیدی در ایران فقط 60 هزار تن در صنایع پایین دستی استفاده می شود که نشان از عدم توجه به صنایع پایین‌دستی دارد؛ باید همزمان با تولید یک میلیون تن کاتد به صنایع پایین‌دستی نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

حسن زاده تاکید کرد: ایران می‌تواند نه تنها یک میلیون تن کاتد بلکه دو میلیون تن کاتد نیز تولید کند؛ با توجه به توان موجود و با همدلی و همکاری تمامی دستگاه‌ها می‌توانیم به این میزان تولید برسیم. البته نکته مهم این است که از مس در صنایع پایین‌دستی مانند حوزه اکترونیک، ماشین‌های برقی و … باید استفاده شود.

وی افزود: حداقل 7 یا 8 سال زمان نیاز است تا به هدف‌گذاری تولید یک میلیون تن کاتد برسیم البته به شرط اجرای هر سه برنامه فوق؛ خوشبختانه شرکت ملی صنایع مس ایران در حال اجرای هر سه برنامه است و در بهترین حالت تا افق 1409 به این هدف‌گذاری خواهیم رسید.

افزایش حدود 1.7 برابری ذخایر زمین‌شناسی قطعی معدن مس میدوک

در هفته جاری خبر حفر حدود 90 هزار متر گمانه اکتشافی در معدن مس میدوک از سوی شرکت ملی مس اعلام شد که این حفاری منجر به افزایش حدود 1.7 برابری ذخایر زمین شناسی این معدن شده است.

شهریار متوکل عضو هیأت مدیره و معاون اکتشافات و توسعه معدنی شرکت ملی صنایع مس می گوید: گسترش اکتشافات زیرسطحی در سال‌های اخیر در معدن مس میدوک در قالب فاز سوم حفاری‌های اکتشافی توسعه‌ای و حفاری‌های منطبق بر شبکه اکتشافی و حفر حدود90 هزار متر گمانه اکتشافی منجر به افزایش ذخایر زمین‌شناسی قطعی این معدن شده است و با توسعه عملیات حفاری اکتشافی در معدن مس میدوک انتظار می‌رود روند رو به افزایش ذخایر زمین‌شناسی قطعی این معدن ادامه یابد.


نبض‌بورس