به گزارش نبض بورس، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم امشب میهمان گفت و گوی ویژه خبری بود تا برنامه های وزارت اقتصاد را تبیین کند.

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد  امشب در گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد بانک‌ها باید از بنگاه‌داری خارج بشوند و به سمت بنگاه‌سازی پیش بروند، یعنی بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی با ارزش افزوده بالا را ایجاد کنند و سپس از آن خارج شوند و بنگاه را واگذار کنند

اعتماد را باید به بورس برگردانیم

باید اعتماد را به بازار سرمایه برگردانیم چرا که تامین مالی اصلی ما از طریق بازار سرمایه خواهد بود اما تصور نشود که ما می‌خواهیم اوراق زیادی منتشر کنیم و نرخ بهره را بالا ببریم.

همتی با بیان اینکه اعتماد رو باید به بورس برگردانیم، گفت: ناامیدی در بورس ایجاد کردیم. اگر تصمیماتی گرفته شود که در بورس تاثیر منفی ایجاد کند، حتما مخالفت خواهم کرد. وقتی نرخ بهره را شبانه با یک تصمیم بالا می‌برید، بورس این چنین می‌شود. نباید تصمیم خلق‌الساعه بگیریم تا افراد حاضر در بورس ضرر کنند

سود شرکت های بورسی نصف شده است

او بیان نمود: سود شرکت‌های بورسی نصف شده است، در قضیه بورس پافشاری خواهم کرد که حوادث گذشته تکرار نشود.

همتی گفت: ما نباید ریسک کسانی که می‌خواهند در بورس سرمایه‌گذاری کنند را بالا ببریم. امروز میانگین سود شرکت‌های بورسی نصف شده و از ۲۴ درصد به ۱۲ درصد رسیده است.

کنترل کسری بودجه

همتی تاکید کرد: برای کنترل کسری بودجه باید درآمدها زیاد و هزینه‌ها کنترل شود. در خصوصی سازی و دریافت مالیات عقبیم. از طریق سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی که تقریبا کامل شده است، می‌توانیم درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم. وزیر اقتصاد گفت: البته سعی کردیم مالیات تولیدی‌ها را ۵ درصد کم کنیم و از این محل ۵ همت به تولیدکنندگان برگردانده می‌شود.

تک نرخی کردن ارز

وزیر اقتصاد گفت: حتما ارز را با همکاری بانک مرکزی تک نرخی می‌کنیم. بخشی از کسری ارزی ما به دلیل همین اختلاف ارز ترجیحی و آزاد بوده است؛ البته اصلاح ارز ترجیحی به معنای بالا رفتن قیمت دلار نیست، وقتی نرخ نیما را به نرخ بازار نزدیک کنیم، دلار بازار آزاد ارزانتر می‌شود.

اگر اعتماد به بورس را برنگردانیم رشداقتصادی ۸ درصدمعنا ندارد

وی در پاسخ به سوالی در مورد مسیر تحقق رشد ۸ درصدی گفت: قانون تعیین کرده است که ۲.۸ درصد باید از طریق بهره‌وری رشد کنیم. این رشد طی سال‌های اخیر چندان تغییر نداشته و بعضاً منفی بوده است. در صورتی که این موضوع محقق نشود تنها پنج درصد رشد باقی می‌ماند. این پنج درصد نیز نیازمند ثبات اقتصادی است که مردم بدانند حداقل سه سال قوانین تغییر نمی‌کند. در آمریکا، شاخص قیمتی به صورت دقیق پیش‌بینی می‌شود. ما به مردم می‌گوییم که به طور مثال وارد بورس شوند، اما تغییر قوانینی انجام می‌دهیم که در نهایت بورس را دچار مشکل می‌کند.

همتی در خصوص اینکه چه سیاست‌هایی را برای ایجاد ثبات اقتصادی در پیش خواهد گرفت گفت: در خصوص پیش‌بینی پذیری با تیم اقتصادی دولت هماهنگ هستیم. یکی از موارد و مشکلات عدم رقابت‌پذیری، دخالت‌های دستوری و رانت اطلاعاتی است. عمده این اتفاق نیز به دلیل قیمت‌گذاری دستوری رخ می‌دهد. مهم‌ترین محل نگاه سرمایه‌گذاران بازار سرمایه و بورس است. یکی از اهداف ما بازگشت اعتماد به بورس است.

.

 

 


نبض‌بورس