هفته قبل هفته پر نوسانی برای بازار کریپتو و بیت کوین نبود. این ارز دیجیتال اطراف محدوده ۸۵٬۰۰۰ دلار در نوسان بود و روز یکشنبه، توانست کمی رشد کند. با این حال در آمریکا تنش‌های بین ترامپ و رییس فدرال رزرو و جنگ تجاری این کشور و چین تشدید شد.

فهرست عناوین

جنگ سرد چین و آمریکا شروع شده است؟

چین روز قبل هشدار داد که در برابر هر کشوری که با آمریکا توافق کرده و منافع پکن را به خطر بیندازد؛ واکنش نشان می‌دهد. این هشدار در پی انتشار گزارش‌هایی منتشر شد که ادعا می‌کردند آمریکا در تلاش است در ازای معافیت تعرفه‌های وارداتی، تجارت کشورهای مختلف با چین را محدود کند.

ترامپ اخیراً مذاکرات جدیدی را با کشورهای مختلف آغاز کرده و ژاپن و کره‌ جنوبی از جمله آن‌ها هستند. او از زمان بازگشت به کاخ سفید، تعرفه‌های سنگینی بر واردات چین و دیگر کشورها اعمال کرده و هفته قبل ادعا کرد که تعرفه‌های آمریکا روی کالاهای چینی ممکن است تا ۲۴۵ درصد افزایش یابد. 

این تعرفه‌ها اکنون در محدوده ۱۴۵ درصد قرار دارد و تعرفه چین روی کالاهای آمریکایی هم به ۱۲۵ درصد رسیده‌ است. چین قبلاً ادعا کرده بود که تجارت بین این ۲ کشور دیگر از لحاظ اقتصادی منطقی نیست و به افزایش تعرفه‌های موجود اهمیتی نمی‌دهد.

البته صرف مذاکره به معنی حل مشکلات آمریکا و کشورهای دیگرنیست. برای مثال اروپا هفته قبل از کُند بودن فرآیند مذاکراتش با این کشور انتقاد کرد. هرچند هفته قبل ترامپ چند بار ادعا کرد در حال مذاکره با چین است؛ اما این کشور با تاکید بر اینکه «مماشات صلح نمی‌آورد»، اعلام کرد چنین توافق‌هایی را نخواهد پذیرفت و با قاطعیت واکنش نشان می‌دهد. 

در این میان، هند نیز تحت فشار آمریکا برای امضای توافق تجاری قرار گرفته است. افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و پکن، بازارهای جهانی را دچار شوک کرده و نگرانی‌های مربوط به تشدید جنگ تجاری را افزایش داده است.

علاوه بر این هفته قبل ترامپ اعلام کرد که در حال بررسی معافیت‌های موقت از تعرفه‌های واردات خودروها و قطعات آن‌هاست تا به خودروسازان آمریکایی فرصت بیشتری برای راه‌اندازی خطوط تولید در ایالات متحده بدهد. در حال حاضر، تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر خودروهای کامل اعمال شده و تعرفه بر قطعات نیز قرار است حداکثر تا ۳ مه (۱۳ اردیبهشت) اجرا شود.

شرکت‌های مختلف هم در تلاش هستند با شرایط جدید وفق پیدا کنند. برای مثال انویدیا در گزارش رسمی خود اعلام کرد دولت آمریکا به این شرکت اطلاع داده چیپ H20 (که برای رعایت محدودیت‌های قبلی صادرات طراحی شده بود)، از این پس به مجوز صادرات به چین نیاز خواهد داشت و این تصمیم به‌صورت نامحدود اعمال می‌شود. در نتیجه، انویدیا انتظار دارد در این فصل مالی حدود ۵.۵ میلیارد دلار هزینه مربوط به موجودی کالا، تعهدات خرید و ذخایر مرتبط را ثبت کند. مدیر این شرکت هفته قبل حتی به چین سفر کرد تا درباره شرایط موجود با دولتمردان این کشور صحبت کند.

نبرد قدرت در واشنگتن: آیا ترامپ رییس فدرال رزرو را اخراج می‌کند؟

هفته قبل بانک مرکزی اروپا (ECB) نرخ بهره خود را ۰.۲۵ درصد کاهش داد و به ۲.۲۵ درصد رساند. این اقدام طبق پیش‌بینی بازار بود و ششمین نشست پیاپی این نهاد با تصمیم به کاهش نرخ بهره محسوب می‌شد. 

با این حال جروم پاول در صحبت‌های هفته پیش خود اعلام کرد که فدرال رزرو عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد و ترجیح می‌دهد بیشتر صبر کرده و تاثیر تعرفه‌های جدید را بیشتر بررسی کند.

ترامپ به شدت از این تصمیم انتقاد کرد. کاخ سفید هم تایید کرد که به‌طور جدی در حال بررسی امکان برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، است؛ اقدامی که می‌تواند استقلال این نهاد مالی را زیر سوال ببرد و تاثیر نزولی زیادی روی بازارهای جهانی داشته باشد. 

تنش‌ها زمانی بالا گرفت که ترامپ پاول را به بازی سیاسی متهم کرد و گفت اگر بخواهد، می‌تواند او را به‌سرعت از سِمتش برکنار کند. طبق قانون آمریکا رییس فدرال رزرو تنها در صورت استیضاح و انجام یک جرم برکنار می‌شود. البته یک پرونده حقوقی در دادگاه عالی آمریکا ممکن است اختیارات رئیس جمهور آمریکا را افزایش دهد. با این حال نتیجه قطعی آن هنوز مشخص نشده است.

عکس: تصویر جروم پاولعکس: تصویر جروم پاول
تصویر جروم پاول

ترامپ از اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش نمی‌دهد؛ ناراضی است و مدعی شده که پاول باید این نرخ را پایین بیاورد. به نظر او و تیمش، با کاهش تورم و بهبود شرایط بازار کار دلیلی برای بالا نگه داشتن‌ نرخ بهره وجود ندارد.

پاول اما تاکید کرده که قصد ندارد استعفا دهد و تا پایان دوره‌اش در سال ۲۰۲۶ باقی خواهد ماند. این در حالی است که بازارها با نگرانی به احتمال دخالت سیاسی در سیاست‌های پولی نگاه می‌کنند. تحلیل‌گران هم هشدار داده‌اند که اقدام ناگهانی علیه استقلال فدرال رزرو می‌تواند فشار زیادی به بازار وارد کرده و ریسک رکود تورمی را افزایش دهد. 

روزهای آرام بیت کوین ادامه دارد! سقوط قبل از طوفان؟

هفته پیش بیت کوین نه رشد خاصی داشت و نه ریزش خاصی. میکرواستراتژی (استراتژی فعلی) با خرید ۳٬۴۵۹ BTC جدید دوباره از آن حمایت کرد اما این ارز دیجیتال باز هم با رالی قوی روبه‌رو نشد. علاوه بر این اخباری منتشر شد که ادعا می‌کردند چین در حال فروش بیت کوین است.

با افزایش تنش‌های تجاری جهان، طلا دوباره به عنوان امن‌ترین دارایی جهان خود را نشان داده اما کاهش حجم معاملات بیت کوین نشان می‌دهد که این ارز دیجیتال هنوز مسیر زیادی برای رسیدن به طلا دارد. 

عکس: نمودار قیمت طلاعکس: نمودار قیمت طلا
نمودار قیمت طلا

یک نکته جالب این است که حجم معاملات طلا در کشورهای مختلف از جمله چین به شدت رشد کرده است. با این حال شاخص کیمچی نشان می‌دهد که بیت کوین جذابیتش برای سرمایه‌گذاران آسیایی را تا حدودی از دست داده است. در آمریکا نیز جریان ورود سرمایه ETFهای اسپات بیت کوین، طی هفته قبل تنها حدود ۱۵ میلیون دلار بوده است.

عکس: حجم معاملات طلا در چینعکس: حجم معاملات طلا در چین
حجم معاملات طلا در چین

از نظر تکنیکال، تحلیلگران از این بابت خوشحال‌اند که بیت کوین در تایم فریم یک روزه از مقاومت خط روند نزولی خود عبور کرده است. هرچند BTC ممکن است برای پر کردن گپ CME و تبدیل این خط به یک حمایت دوباره کاهش یابد؛ اما تحلیلگران امیدوارند در نهایت موفق شود و به بالای مرز ۹۰٬۰۰۰۰ دلار برسد.

عکس: نمودار قیمت بیت کوینعکس: نمودار قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین

لبه پرتگاه: آلت کوین‌هایی که سنگرهای بیشتری را از دست می‌دهند!

اتریوم این روزها از نظر شبکه وضعیت خوبی دارد. برای مثال کارمزدهای آن طی سال قبل حدود ۹۲ درصد سقوط کرده است.

عکس: هزینه گس شبکه اتریومعکس: هزینه گس شبکه اتریوم
هزینه گس شبکه اتریوم

ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم، نیز یک پیشنهاد بلندمدت ارائه کرده تا محیط اجرای اتریوم تغییر کند و ماشین مجازی اتریوم (EVM) جایگزین RISC-V شود. RISC-V یک معماری استاندارد و قابل توسعه برای مجموعه‌ دستورالعمل‌های مختلف است.

با وجود این تقاضای توکن اتریوم خیلی رشد نکرده است. جریان خروج سرمایه ETFهای اسپات اتریوم هم هفته قبل بیشتر از ۳۲ میلیون دلار بود و قیمت آن همچنان زیر مرز ۱٬۷۰۰ دلار قرار دارد.

آلت کوین‌ها هم روند جالبی ندارند. شاخص آلت سیزن در محدوده ۱۶ باقی مانده و ۷۵ درصد از آلت کوین‌های برتر هنوز نتوانسته‌اند عملکرد بهتری نسبت به بیت کوین داشته‌ باشند.

شاخص آلت سیزنشاخص آلت سیزن
شاخص آلت سیزن

تحلیلگران همچنان باور دارند که هجوم توکن‌های جدید و مخصوصاً میم کوین‌ها، باعث کاهش نقدینگی و پراکندگی سرمایه‌گذاران شده‌ است. علاوه بر این به نظر آن‌ها نبود شفافیت، ارزش واقعی و شرایط اقتصادی بد، مانع آغاز آلت‌ سیزن شده است.

با این حال، برخی از آن‌ها باور دارند که آلت کوین‌ها ممکن است اواخر فصل بهار و تقریباً (همراه با کاهش احتمالی نرخ بهره ) نفس جدیدی بکشند. علاوه بر این تاکید کرده‌اند که آلت سیزن شکل جدیدی پیدا کرده و هر بخش بسته به شرایط با آلت سیزن کوچک‌تری مواجه می‌شوند. برای مثال در حال حاضر توکن‌های مرتبط با هوش مصنوعی و توکن‌های دارایی‌های دنیای واقعی محبوبیت بیشتری دارند.

جیمی کوتس، تحلیل‌گر ارشد Real Vision، هم تاکید کرده است که فعالیت شبکه باید مانند «ستاره قطبی» برای تصمیم‌گیری در سرمایه‌گذاری کریپتو باشد. به نظر او اگر فعالیت شبکه به سمت برخی از آلت کوین‌های با کیفیت برگردد؛ قیمت آن‌ها نیز افزایش خواهد یافت. 


نوبیتکس