به گزارش نبض بورس، گروه متانول سازهای بورسی در عملکرد ۹ ماهه با وجود اینکه رشد فروش چندانی نداشت، با رشد معیارهای حاشیه سود نسبت به دوره مشابه قبل همراه بود.
در این گزارش عملکرد سه نماد این صنعت شامل زاگرس، شخارک و شفن زیر ذره بین نبض بورس قرار گرفت. شفن رشد فروش و رشد سود بهتری داشت، اما شخارک همچنان بالاترین حاشیه سود صنعت را دراختیار دارد.
-
برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.
کدام نماد سودآوری بهتری داشت؟
متانول سازهای بورسی در ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳، در مجموع حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان فروش داشتند.
صرفا با لحاظ فروش متانول سازهای بورسی، زاگرس در ۹ ماهه ۵ درصد از سهم از بازار خود را از دست داد. در نقطه مقابل سهم از بازار شفن از ۱۹% به ۲۳% رسید. شخارک نیز حدود ۱% سهم از بازار خود را افزایش داد.
رشد مجموع فروش صنعت به ۱۳% رسید. شفن رشد ۴۰ درصدی و شخارک رشد ۱۴ درصدی در فروش خود ثبت کردند. درآمد عملیاتی زاگرس نیز تنها ۳% رشد داشت.
سود ناخالص شفن ۱۲۸% و سود ناخالص زاگرس تنها ۱۳% افزایش یافت. از منظر رشد سود عملیاتی و سود خالص نیز شفن عملکرد بهتری داشت.
معیارهای حاشیه سود در هر سه نماد رشد داشت و بیشترین رشد حاشیه سود نیز به شفن مربوط بود.
اما از منظر حاشیه سود نمادهای شخارک، شفن و زاگرس به ترتیب در جایگاه اول تا سوم ایستادند.
شفن سهم از بازار خود را افزود
پتروشیمی فن آوران رشد ۳۸۹ درصدی سود عملیاتی را تحت تاثیر افزایش ۴۰ درصدی درآمد عملیاتی وافزایش قابل توجه سایر درآمدهای عملیاتی عنوان نمود.
رشد ۴۰ درصدی فروش ناشی از افزایش ۲ درصدی مقدار فروش و افزایش متوسط ۳۸ درصدی نرخ فروش محصولات حاصل شد؛ و افزایش خالص سایر درآمدهای عملیاتی عمدتا ناشی از افزایش درآمد تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی و احتساب ۱۱۰۰ میلیارد تومان درآمد بابت تعدیل نرخ گاز سال ۱۴۰۲ بوده است.
شفن ۱۲۸۰ میلیارد تومان نیز درآمد غیر عملیاتی شناسایی نمود.
شرکت در ۱۱ ماهه منتهی به بهمن ماه ۱۴۰۳ نیز حدود ۱۴ همت فروخت که نسبت به دوره مشابه قبل از رشد ۴۹ درصدی حکایت میکند.
شخارک و بالاترین میزان حاشیه سود گروه
پتروشیمی خارک در ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ سود خالصی حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان و در دوره مشابه قبل سود خالصی حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۹۳ درصدی سود خالص در دوره مذکور نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
درآمد عملیاتی ۹ ماهه ۱۴% رشد داشت و با افزایش معادل ۳% در بهای تمام شده و با رشد سایر درآمدهای عملیاتی ناشی از تعدیل نرخ گاز، سود عملیاتی با رشد ۹۲ درصدی به حدود ۵۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
شرکت در ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ماه نیز ۱۷ همت فروش داشت و نسبت به دوره مشابه قبل رشد ۲۰ درصدی تجربه کرد. هر چند مقدار تولید شرکت در مدت مذکور ۸% کاهش داشت.
زاگرس درجا زد
در پتروشیمی زاگرس با سکانداری متین دیداری درآمد عملیاتی ۹ ماهه ۳% رشد داشت و با کاهش معادل ۲% در بهای تمام شده و با رشد سایر درآمدهای عملیاتی، سود عملیاتی با رشد ۴۷ درصدی به حدود ۳۹۵۰ میلیارد تومان رسید.
زاگرس رشد ناچیز درآمد عملیاتی را ناشی از کاهش ۲۲ درصدی مقدار فروش متانول عمدتا ناشی از تولید به دلیل کاهش اکسیژن ارسالی از شرکت مبین انرژی خلیج فارس، محدودیت و قطعی گاز و محدودیتهای عملیاتی ناشی از تحریم عنوان نمود.
سود خالص زاگرس با رشد ۳۲ درصدی همراه شد و به ۳۱۲۰ میلیارد تومان رسید.
شرکت ۱۱ ماهه را با فروش ۲۴ همتی به پایان رساند که تقریبا معادل دوره مشابه قبل بود.
نبضبورس